Novemberi Fényüzenet

Klasszikus kínai tanmesék
+
Télapós mese (videó)

kínai tanmese

Első Tanmese: AZ ORVOS ÉS A BETEG

Ju doktor nagy hírnévnek örvendett Qin tartományban. Kioperálta Xuan-wang császár testéből a daganatot, meggyógyította Hui-wang császár aranyerét.

Egy bizonyos Zhang urat állandóan hátfájás gyötört, felkereste az orvost. – Nem bírom már a fájdalmakat. Tégy velem, amit akarsz, csak szabadíts meg tőlük – mondta.

Az orvos szabad kezet kapott, és haladéktalanul nekiállt a beteg kúrálásának. Kétségtelen, hogy Ju doktor ismerte az orvostudomány minden csínját-bínját, ám az a körülmény, hogy Zhang fenntartás nélkül rábízta magát, legalább annyira hozzájárult a gyors felgyógyulásához, mint a doktor tudása. (Lie Zi)

+ TIPP: Mindennapi IMA (pozitív megerősítés)az EGÉSZSÉGÉRT

“Egészséges, életerős és energikus vagyok. Minden sejtem és minden szervem tökéletesen működik. Harmóniában és örömben élek. Ragyogok az egészségtől és a boldogságtól. Hálásan köszönöm.” 

+ TIPP:  Írd le képzeletben és papírra és a bőrödre
az AZONNALI GYÓGYULÁS számát, minél többször:
19751
(Több számsor is létezik a Grabovoj elmélet szerint, amit azért ajánlok, mert nekem mindig kisebb-nagyobb csodát hoztak az életembe. 🙂 )

confucius-tanmese

+ TIPP: Bagdi Bella videója. 🙂

… 🙂 Lá-lá-lá. Minden nappal egyre jobban vagyok! :)…..

Következő Tanmese: GYANÚ

Egy ember nem találta helyén a baltáját. Bizonyos volt benne, hogy a szomszéd fia lopta el. Leste, hogy jár-kel a legény: pontosan úgy lépkedett, mint egy tolvaj. Figyelte az arckifejezését: éppolyan volt, mint egy tolvajé. Kihallgatta, amint beszélt: mintha egy tolvajt hallott volna. Egy szó, mint száz, a legény egész viselkedése arról árulkodott, hogy csakis ő lehetett a tolvaj.

Később a mi emberünk kiment ásni a kertjébe, és a kertben meglelte a baltát. Amikor pedig újra megnézte magának a szomszéd legény gesztusait, semmit sem talált már bennük, ami tolvajra emlékeztette volna. (Lie Zi)

kínai tanmese340

 Utolsó Tanmese: TÚL SOK ÖSVÉNY

Yang Zi mester szomszédjának elkóborolt a báránya, kiküldte hát összes emberét a bárány keresésére, és megkérte Yang Zi szolgáját, tartson ő is velük.

– Micsoda! – rikácsolt Yang Zi. – Ennyi emberre van szükséged, hogy megkeress egy bárányt?

– De hisz annyi ösvény van itt, ki tudja, merre ment – magyarázkodott a szomszéd.

Amikor a szolga visszatért, Yang Zi megkérdezte:

– No, megtaláltátok a bárányt?

A szolga azt felelte, nem. Akkor Yang Zi megkérdezte, hogyhogy nem tudták megtalálni.

– Túl sok az ösvény – felelte a szolga. – Egyik ösvény beletorkollik a másikba, nem tudtuk eldönteni, melyiket válasszuk, így aztán visszafordultunk.

Yang Zi gondolkodóba esett. Hosszú ideig nem szólt semmit, egész nap el se mosolyodott.

Tanítványait meglepte a viselkedése.

– Egyetlen bárány nem a világ – vigasztalták mesterüket -, meg aztán nem is a tiéd volt. Miért lettél hát ilyen szótlan és komor?

Yang Zi nem válaszolt, és tanítványai tanácstalanok voltak. Egyikük, Mengsheng Yang megpróbálta kifejteni, mi játszódhat le a mesterben.

– Ha túl sok az ösvény – mondaná a mester -, az ember nem találja meg az elkóborolt bárányt. Ha egy tanítványnak túl szerteágazó az érdeklődése, elaprózza az idejét. Minden tudás ugyanazon forrásból ered, de a tudáshoz sokféle módon lehet eljutni. Ha tévútra lépsz, csak úgy kerülhetsz a helyes ösvényre, ha visszatérsz a kiindulóponthoz, az igazság forrásához. Mivel Yang Zi tanítványa vagy, tőle akarod megszerezni a tudást, add neki át magad teljes mértékben, különben soha nem fogod megérteni a mestert(Lie Zi)

Forrás: mek.oszk.hu

🙂 Szeretettel: szammisztika-boldogan.hu

Mese: A TÉLAPÓ Nyomában

 

Hírlevél (havi előrejelzéssel)

Facebook  Minden napra egy kis Boldogság. 🙂

 

egeszseges-vagyok-idezet-es-mondat

MINI gyakorlatok, információk Boldogságod, Egészséged és Sikered megteremtéséért! Feliratkozás a hírlevelemre fantasztikus tartalomakért.

Nincs levélszemét küldés! További információért olvassuk el adatvédelmi szabályzatot.